AKTUALNOŚCI

Gdynia: Rozstrzygnięto konkurs Parkingowa (r)ewolucja

Uczestnicy konkursu Parkingowa (r)ewolucja mieli za zadanie przeprojektować jedno miejsce parkingowe w mikroprzestrzeń przyjazną mieszkańcom Gdyni – estetyczną, atrakcyjną, przyciągającą wzrok i wzbudzającą zainteresowanie przechodniów, ale przede wszystkim zachęcającą do spędzenia w niej czasu. Akcja została zainicjowana w ramach kampanii europejskiej „Do the right mix” , otrzymując dofinansowanie Komisji Europejskiej w wysokości 7 000 EUR.

Konkurs wygrały dwa projekty: mikroprzestrzeń „PONADTO” autorstwa Pani Alicji Karaś, Pana Piotra Karasia i Michała Kościelnego oraz Punkt spotkań zaprojektowany przez Panią Kingę Łukasińską i Pana Michała Wasielewskiego oraz. Konstrukcja „PONADTO” od 16 do 30 września znajdowała się na parkingu przed Akwarium Gdyńskim.

ponadto 2 - źródło: mobilnagdynia.pl

 

źródło tekstu oraz grafik: mobilnagdynia.pl